Právě vysíláme

Obtloustlý chlapík s nezbytnou červenou čepicí? Kdepak, Santa Claus je hipster!

16. prosince 2015 14:49
Obtloustlý chlapík s nezbytnou červenou čepicí? Kdepak, Santa Claus je hipster!

Představa Santa Clause je po celém světě prakticky totožná. Až letos se jeden vymknul zažitým stereotypům.

Zatímco v našich krajích vánoční nadílku zvládne rozdistribuovat Ježíšek, směrem na východ si území zabral Děda Mráz, na západě zase Vánocům vládne Santa Claus. Nechme pojmenování stranou, v obou těchto případech jde o postarší osobu silnější až zavalité postavy, s dlouhým bělavým plnovousem, oblečenou do dlouhého červeného pláště a na hlavě s nezbytnou červenou čepičkou. Jeden kanadský obchoďák se ale letos rozhodl tuto praxi změnit.

Santa v nákupním centru Yorkdale v kanadském Torontu je vlastně tak trochu hipster. Ze santovské image si ponechal jenom vousy, ovšem i ty má pečlivě upravené a zastřižené. Jinak jde o chlapíka štíhlého, který se rád obléká do barevných, ale vždy stylových a značkových sak a kabátů. Dárky, i když v omezené míře, rozdává také (mají charitativní charakter), za to však nikomu neodmítne společnou selfie.

Ve skutečnosti jde o modela Paula Masona, který se těší značné popularitě. A jeho dočasný zaměstnavatel, zmiňovaný kanadský obchodní dům, má nejen díky neotřelému nápadu, ale i jeho dobré práci, o celosvětovou reklamu postaráno.

A jak to máš ty? Jsi na domácí klasiku v podobě malého Ježíška, nebo tě zachvátila anglosaská santaclausovská vlna?  U nás na Evropě 2 určitě naděluje Ježíšek!

JEŽÍŠEK EVROPY 2 nosí tento rok cool hodinky s „jablkem“!

Vytuněné Apple Watch: Podívej se, jak skvělý dárek ti přináší Ježíšek Evropy 2

zyq_fashion_santa_3

zyq_fashion_santa_2

zyq_fashion_santa_1

zyq_fashion_santa_5

(foto: oficiální zdroj)

Články, které by tě mohly zajímat