Právě vysíláme

Podvodníka z Tinderu už v randící aplikaci nepotkáte, dostal doživotní ban

10. února 2022 9:10
Podvodníka z Tinderu už v randící aplikaci nepotkáte, dostal doživotní ban

Příběh Simona Levieva alias Podvodníka z Tinderu se stal hitem Netflixu. Muž svým obětem tvrdil, že je synem slavného izraelského milionáře a ženám, s nimiž se sešel, sliboval nehynoucí lásku. Následně je žádal o peníze s tím, že pokud mu je neposkytnou, přijde o život. Celkem si tímto způsobem „vydělal“ přes 10 milionů dolarů. Jak nyní oznámila společnost Tinder, dostal u ní doživotní ban.

Simon Leviev dostal doživotní ban na Tinderu, oznámila společnost. Na randící aplikaci lákal ženy nejen na svůj vzhled, ale také zdánlivé bohatství. Tvrdil totiž o sobě, že je synem izraelského milionáře. Předtím, než byl odhalen, si vydělal přes deset milionů dolarů.

„Vše jsme prošetřili a můžeme potvrdit, že Simon Leviev už není aktivní na Tinderu pod žádnou ze svých přezdívek,“ uvedli zástupci společnosti pro Variety. Zatímco na Tinderu už ho tak případné nápadnice nenaleznou, jeho instagramový profil je stále aktivní. A kupodivu mu přibývají i sledující. Aktuálně jich má přes 150 tisíc.

Jak uveřejnil v pátek v jednom ze svých stories, rád by všem povyprávěl svou verzi příběhu. Trest si odpykal už v roce 2019, kdy strávil v izraelském vězení pět měsíců. Obviněn však byl pouze z padělání dokladů, peníze mu totiž ženy poslaly dobrovolně. Jeho příběh upoutal pozornost veřejnosti poté, co se stal námětem filmu Podvodník z Tinderu. Ten je momentálně na českém Netflixu číslem jedna.

Podle Extra.cz měl mít vztah také s Českou. Ta o něm však hovoří spíše v pozitivním světle. „Byl to vychovaný a distingovaný chlap. Byl vždy upravený. Pokud se říká, že z těch žen vytáhl něco málo přes dvě stě milionů korun, tak takovou sumu utratil za rok,“ uvedla žena pro server. Dodala, že za ni během čtyř měsíců, kdy se scházeli, utratil mnohem více, než od ní nakonec dostal. Měsíčně nechali v obchodech a za služby kolem pěti milionů korun.

„On těch padesát tisíc za mě utratil za měsíc. Nevyžadoval to po mně. Neříkal ‚musíš mi pomoct‘. Nevztekal se. Nevím, jestli to byla komedie. I kdyby, tak těch padesát tisíc není tak horentní suma. Nebyl to špatný člověk, i když mě stál peníze. Ty bych stejně utratila za něco jiného,“ dodala.

Články, které by tě mohly zajímat