Právě vysíláme

Ti nejlepší surfaři se sjeli na Havaj. Championship Tour vyhrál padesátiletý Kelly Slater

9. února 2022 11:56
Ti nejlepší surfaři se sjeli na Havaj. Championship Tour vyhrál padesátiletý Kelly Slater

Po epickém týdnu na Severním pobřeží Havajského ostrova Oahu vyhrál Kelly Slater Billabong Pro Pipeline. V nervy drásajícím finále porazil o generaci mladšího Setha Monize. Novou krev závodního surfingu pocházející právě z Havaje.

Legenda světového surfingu Slater, který oslaví za týden 50té narozeniny, odstartoval Championship Tour 2022 s obrovským vítězstvím a sezonu zahájí v dresu žlutého lídra.

Slater svůj první závod Championship Tour na Pipeline vyhrál v roce 1992, což je přesně před 30 lety. Je to jeho osmé vítězství na Havaji během mnohaleté kariery. 11násobný mistra světa nyní podnítil konverzaci o možném rekordním 12. titulu. Kelly Slater byl často přirovnáván ke sportovním hvězdám jako Michael Jordan nebo Tiger Woods. Po tomhle jeho historickém úspěchu už o tom nemůže být pochyb. „Byl jsem ve vodě a říkal jsem si, užij si tuhle chvílí, bez ohledu na to, jak to dopadne, prostě dýchej“ řekl Slater.

 

„Řekl jsem si i když tě porazí, je to jedno tohle všechno prostě miluji. Zasvětil jsem surfingu svůj život. Prohrám, vítězstvím, zármutku, zraněním a  frustraci. To víte, hodně jsem toho na závodění nenáviděl, ale dnešek si užívám, je to nejlepší vítězství mého života,“ pokračoval po finále velmi emotivní Slater.

Po týdenní přestávce bude Světový pohár pokračovat závodem na Sunset Beach opět na Havaji a pak se přesune do portugalského Peniche. Světový surfing má během roku nabitý program a další zastávky se uskuteční například na indonéskem G-Landu, jihoafrickém J-Bay nebo na legendární vlně Teahoopo na Tahity.

Podívejte se na ty nejlepší momenty:

Články, které by tě mohly zajímat