Právě vysíláme

Tohle nevyšlo. Američanka se nechala vlákat do pasti, když si přes internet objednala vraždu exmanžela

26. prosince 2021 9:10
Tohle nevyšlo. Američanka se nechala vlákat do pasti, když si přes internet objednala vraždu exmanžela

Znáte to… Naštve vás manžel nebo přítel a vy byste ho raději neměli nějaký čas na očích. Něco podobného se stalo i Wendy Wein ze Spojených států amerických. Jenže ta zašla ještě dál a přes internet si objednala exmanželovu vraždu. To však netušila, že jde pouze o past.

Wendy Wein v červenci narazila na internetu na stránku, která si říkala Rent A Hitman, což bychom mohli volně přeložit jako Najmi si vraha. Zatímco většina z nás by web okamžitě zavřela, dvaapadesátiletá žena z Michiganu vyplnila formulář, nabídla příslušný obnos peněz (přibližně 120 tisíc korun) a žádost o odstranění svého ex odeslala administrátorovi.

Ten jí následně odeslal zprávu s tím, že se sejdou na parkovišti v South Rockwoodu a domluví se na podrobnostech. Místo údajného vraha však na místě ženu překvapila policie. Údajným „vrahem“ byl totiž jistý Bob Innes, který si stránku založil z toho důvodu, aby mohl na podobné případy muže zákona informovat. A tak učinil i tentokrát.

Jak ale uvedl, nečekal, že by se do „pasti“ mohl někdo chytit. Sama žena při vyplňování formuláře uvedla, že se podivné, že jeho „společnost nenabízí služby na dark webu“. Dark web je v podstatě černým trhem online prostoru. Velmi známým byl takzvaný Empire Market, který v září loňského roku přestal fungovat.

Na webu jako takovém pak najdete odkaz, který vás přesměruje na Centrum pro stížnosti na internetovou kriminalitu FBI či řadu falešných recenzí. I přesto od jejího spuštění vyplnilo formulář přes 400 osob, řada z nich pak Innesovi psala s žádostí o práci – chtěli se stát nájemnými vrahy. „Jsem takový policejní dohazovač,“ říká o sobě muž, který policejnímu oddělení objednávky vražd přeposílá.

Soud s Wein proběhne v lednu, může dostat až 108 měsíců ve vězení.

Články, které by tě mohly zajímat