Právě vysíláme

V Polsku otevřeli nejhlubší bazén na světě! Jeho celková hloubka bere dech

10. března 2019 12:10
V Polsku otevřeli nejhlubší bazén na světě! Jeho celková hloubka bere dech

Potápěči, máme pro vás vynikající zprávu: v polském městě Mszczonów letos představí nejhlubší bazén na světě! Bazén bude dostupný pro zkušené potápěče i pro širší veřejnost. Nebude v něm chybět ani skleněný tunel pro návštěvníky!

Úchvatná stavba

Nový bazén, jenž nese název Deep Spot, dosáhne hloubky celkem 45 metrů! Jeho celkový obsah vody činí zhruba 8 000 metrů krychlových, nebo-li 80 milionů litrů. To by naplnilo celkem 27 regulérních bazénů.

Bazén Polsko

Plán bazénu Deep Spot

A to není vše! Bazén tvoří součást komplexu, ve kterém se nachází i hotel a konferenční sál. Návštěvníci hotelu si dokonce budou moci zarezervovat pokoj s výhledem přímo do bazénu Deep Spot!

Polskobazén1

Vizualizace bazénu Deep Spot

Pro ty, co se nechtějí potápět, je tu i jiná volba. Bazén Deep Spot se bude chlubit i skleněným tunelem, který povede skrz bazén. Návštěvníci tak budou moci sledovat potápěče kolem, aniž by se sami museli potápět!

Polskobazén2

Pohled ze skleněného tunelu

Konkurence z Velké Británie

Deep Spot se dočká otevření již letos na podzim. Nejhlubším bazénem na světě bude ale pouze šest měsíců – ve Velké Británii totiž chtějí příští rok otevřít nový bazén s hloubkou 50 metrů!

Zdroj: flyspot.com, LadBible, Yahoo News UK, CEN, Instagram

Káčin zápisník: 10 věcí, který by bezdětný lidi neměli říkat dětným kamarádům

Články, které by tě mohly zajímat