Právě vysíláme

Od poruchy příjmu potravy k uznávané make-up artistce. Ještě o ní zcela jistě uslyšíte

8. března 2019 16:10
Od poruchy příjmu potravy k uznávané make-up artistce. Ještě o ní zcela jistě uslyšíte

Mladá dívka, co se od poruchy příjmu potravy dostala práci, která jí opravdu baví a nejspíš jí i zachránila život. Objevila v sobě kreativního ducha a nyní se její koníček stal jejím povoláním.

Je jí dvacet čtyři let, pochází z Norska a rozhodně o ní ještě uslyšíte. Jmenuje se Rita Synnøve Sharma. Má za sebou pár pěkně těžkých let, ve kterých se snažila čímkoliv rozptýlit a tak se sama začala učit líčit, začínala tím, že sledovala videa na serveru YouTube, ale teď je sama tvoří a lidé se učí líčit podle ní. Abych vysvětlila tvrzení o těžkých rocích jejího života, tak vás obeznámím s tím, že trpěla poruchou příjmu potravy a aby nějak zamaskovala propadající se tváře, blednoucí pokožku a zhoršující se pleť, tak začala experimentovat s make-upem. Podle jejích slov se stalo malování a líčení její stále oblíbenější činností a nakonec, světe div se, se dostala i ze své nemoci, protože se soustředila prostě a jednoduše jen na svůj nový koníček.

Vyhrála prestižní soutěž

Nechala se přemluvit jednou ze svých kamarádek a založila si na její popud instagramový profil, na kterém se podílela o své umění. Hodně rychle začala nabírat na popularitě a to jí dodalo odvahu, aby se přihlásila do jedné z norských nejprestižnějších make-up soutěží Nordic Face Awards, která spolupracuje s NYX Professional Make-Up umělci. Promalovala se až mezi 5 nejlepších a dál a dál propadala do svojí vášně. Nakonec se zadařilo a o rok později celou soutěž vyhrála. Podle jejích slov to byl okamžik, na který je zatím za celý svůj život nejvíce pyšná.

Jenže to není vše, ona totiž posunula svůj um ještě o kus dál a začala si pohrávat s UV barvami, světlem a tmou a vytvořila naprosto skvostná umění. Přesvědčte se sami.

Zdroj: Instagram, www.boredpanda.com

Káčin zápisník: 10 věcí, který by bezdětný lidi neměli říkat dětným kamarádům

Články, které by tě mohly zajímat