Právě vysíláme

Vysílací radě se nelíbí Like House, bojí se negativního vlivu na děti

23. května 2021 13:10
Vysílací radě se nelíbí Like House, bojí se negativního vlivu na děti

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyzvala TV Prima k nápravě pořadu Like House. Nelíbí se jí, že protagonisty pořadu natáčí pod vlivem alkoholu a při hraní her se sexuálním podtextem, a vše vysílá před desátou hodinou večerní.

Like House patří v současnosti mezi nejsledovanější české pořady. Divákům představuje každodenní život osmi influencerů, kteří pravidelně plní výzvy tvůrců, ale užívají si ve vile také volné zábavy. A právě ta se nyní pro pořad stala kamenem úrazu. Účinkující jsou totiž na obrazovkách často zobrazováni v podnapilém stavu, kamery je mimo jiné zachytily při hraní her se sexuálním podtextem.

A protože se pořad vysílá před dvaadvacátou hodinou, rozhodla se vše řešit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Podle ní by Like House mohl „ohrozit zejména mravní vývoj dětí a mladistvých.“

V tiskové zprávě konkrétně uvedla: Prima prezentovala nestřídmou konzumaci alkoholických nápojů nejen jako součást, ale do značné míry i jako podmínku dobré zábavy, čímž mohla vyvolat nebezpečí nápodoby ze strany nezletilých diváků. Protagonisté pořadu byli natáčeni pod zjevným vlivem alkoholu, navíc při hraní her se sexuálním podtextem, což ještě umocnilo negativní vlivy na nezletilé diváky, kteří tvoří důležitou diváckou skupinu daného pořadu.“

Televize Prima má nyní třicet dní na nápravu. K rozhodnutí Rady se doposud nevyjádřila, pokud však výzvu neuposlechne, dost pravděpodobně bude muset platit pokutu či se potýkat s jinými nepříjemnostmi.

Zdroj: Tisková zpráva RRTV, redakce, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat