Právě vysíláme

YOUTUBE zakazuje nebezpečné pranky! Co ho k tomu donutilo?

19. ledna 2019 9:10
YOUTUBE zakazuje nebezpečné pranky! Co ho k tomu donutilo?

Video portál se pouští do boje proti prankům, které mají potenciál způsobit vážné fyzické poranění i psychické trauma. Reaguje tak na obvinění z nedbalosti při odstranění škodlivých videí. Jak se s tím internetový gigant poradí?

YouTube pod palbou

Internetový gigant uvedl, že odstraní všechna videa vystihující pranky, kde „jasně hrozí vážné fyzické poranění“, nebo která mají potenciál způsobit dítěti stres s trvalými následky. YouTube tyto novinky zavádí v reakci na článek serveru Buzzfeed News, jenž odhalil rozsáhlý výskyt nevhodného materiálu na video portálu.

 

YouTube před dvěma lety oznámil, že zpřísňuje svoje zásady a zabezpečení a že videa, která tyto zásady poruší, budou automaticky vymazána. Server si ke splnění tohoto účelu najal přes 10 000 programátorů, ale jak se zdá, k vyřešení problému zbývá ještě hodně.

Jeden ze zásadních problémů pro video portál je definice kritérií, podle kterého uzná video za nevhodné. YouTube s nedávným oznámením o zásahu proti prankům uvedl, že úzce spolupracuje s psychology k tomu, aby nevhodná videa mohl identifikovat lépe. Chce se tak vyhnout předchozím přešlapům a dodržet slib, že „nevhodný obsah na YouTube nepatří“.

Nahrávání ... Nahrávání ...

Zdroj: BBC, BuzzFeed News, Shutterstock, YouTube

Odvrácená strana selfie aneb 7 způsobů, kterými vám mohou ničit život

Články, které by tě mohly zajímat