Právě vysíláme

Žena vjela autem na led, ten se pod ní prolomil. Místo snahy o záchranu vylezla na kapotu a dělala si selfie

20. ledna 2022 12:10
Žena vjela autem na led, ten se pod ní prolomil. Místo snahy o záchranu vylezla na kapotu a dělala si selfie

Bizarní příběh napsala mladá Kanaďanka, která autem vjela na zamrzlou řeku Rideau v Ottawě. Když se pod ní prolomila část ledu, neváhala a vylezla na kapotu. Avšak místo toho, aby se snažila o záchranu, začala si dělat selfie.

K incidentu došlo před několika dny o půl páté odpoledne. Na předměstí Ottawy žena vjela na zamrzlou řeku a místo snahy o záchranu vylezla na potápějící se žlutý sedan a začala si dělat selfie. V okolí se naštěstí pohybovaly další osoby, z nichž dvě vyrazily na kajaku mladou ženu zachránit a ostatní zavolali policii.

Poté, co byla žena zachráněna, pronesla: „OK, hádám, že půjdu dál pěšky.“ Přivolaní policisté ji obvinili z trestného činu nebezpečného provozu motorového vozidla, konkrétně za nadměrnou rychlost. Jízda po zamrzlé vodě totiž není v Kanadě ilegální. Na místo dorazili také záchranáři, žena se jimi však nechtěla podle deníku Post nechat vyšetřit.

„Led v tomto období může být nepředvídatelný. Rádi bychom všem obyvatelům Ottawy připomněli, aby se drželi mimo led. Pamatujte: ‚Žádný led je bezpečný led‘,“ stojí v prohlášení policie.

Scénu, v níž žena vylezla na kapotu auta, zachytili kolemjdoucí na kameru. V záznamech je slyšet, jak na ni volají, aby slezla dolů.

Články, které by tě mohly zajímat