Právě vysíláme

Živé výlohy v centru Prahy, herci a hudebníci vystoupí v uzavřených prodejnách

21. ledna 2021 12:10
Živé výlohy v centru Prahy, herci a hudebníci vystoupí v uzavřených prodejnách

Ve čtvrtek 21. prosince ožije Praha v 17:00 hodin kulturou. Soubor Cirk La Putyka si připravil speciální vystoupení, která proběhnou ve výlohách uzavřených podniků.

Akce Oživlé výlohy vznikla v rámci iniciativy #kulturunezastavis. Ve výlohách podniků Harddecore, Hoffa, Čili bar či EMA espresso se představí umělci spjatí s Cirkem La Putyka. Ti svými vystoupeními upozorní na zavřené obchody i kulturu.

Ze známých osobností se lidé mohou těšit například na Eriku Stárkovou, která se do paměti diváků zapsala postavou transsexuálky Dany v seriálu Most! či svými proměnami v pořadu Tvoje tvář má známý hlas, který chystá speciální sérii. Kromě herečky se do výloh postaví také Zbyněk Šporc, Andrej Rády, Kateřina Jáglová, Helena Nováčková a další. Oživlé výlohy nemají být podle pořadatelů jednorázovou akcí, další plánují.

Jak informoval vedoucí Cirku La Putyka, kolemjdoucí budou moci uzavřené podniky podpořit nákupem přes okénko a vystupující umělce pak dobrovolným příspěvkem. „Kultura a zavřené obchody, obchody a zavřená kultura. Je nás hodně. Jsme v dost podobné situaci. Ale rozhodli jsme se, že spojíme síly, že to nevzdáme, i když k tomu spousta z nás nemá daleko. Chceme se navzájem podpořit. Chceme se podržet. Chceme společně ukázat, že potřebujeme pomoc,“ uvedl principál souboru Rosťa Novák.

Zdroj: ČTK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat