Právě vysíláme

Zvláštní prvenství. Španělka plánuje vdát se za hologram

27. února 2024 9:10
Zvláštní prvenství. Španělka plánuje vdát se za hologram

Španělská umělkyně Alicia Framis se už v létě stane první ženou, která se vdá za produkt umělé inteligence. Hologram si plánuje vzít v muzeu v Rotterdamu. Sama si ho „navrhla“ a říká, je maximálně spokojená.

Představte si, že máte partnera, který je tady pro vás vždy, když potřebujete, zároveň ho ale nemůžete obejmout, políbit či s ním mít jakýkoliv jiný fyzický kontakt. Přesně takový vztah nyní prožívá Španělka Alicia Framis, která se zamilovala do hologramu, který si sama navrhla. Podle jejích slov je vším, co potřebuje.

Její muž se jmenuje AILex a dle Framis je mixem toho nejlepšího, co prožila v předchozích vztazích. Momentálně s hologramem plánuje svatbu, která by se měla konat na střeše muzea Depot Boijmans Van Beuningen v Rotterdamu v Nizozemsku. Ke snědku bude molekulární jídlo – tak, aby si ho mohli užít jak lidé, tak osoby vytvořené umělou inteligencí.

Na důkaz toho, že svá slova míní vážně, sdílí Framis na instagramu @hybridcouples fotografie a videa sebe a svého partnera při různých domácích činnostech, jako je mytí nádobí nebo vaření.

„Láska a sex s hologramy jsou nevyhnutelnou realitou. Jsou skvělými společníky a dokážou být empatičtí. Je to podobné jako s mobily. Ty nás zachránily před osamělostí a zaplnily prázdnotu v našich životech,“ říká Framis, která se narodila v Barceloně.

„Vzniká nová generace lásky. Ať už se nám to líbí, nebo ne, lidé budou udržovat vztahy s hologramy, avatary, roboty a tak dále,“ myslí si žena. Podle ní mohou hologramy pomoci lidem, kteří potřebují společnost poté, co si prošli ztrátou milovaného člověka.

„Moje kamarádka je vdova a je pro ni nesmírně obtížné najít si někoho nového. Myslím si, že v tomhle případě by pro ni mohla být umělá inteligence volbou,“ doložila příklad.

 

Články, které by tě mohly zajímat