Právě vysíláme

3 kočičí hrdinky, které vás svými příběhy dojmou k slzám

13. května 2018 7:06
3 kočičí hrdinky, které vás svými příběhy dojmou k slzám

Jessi Cat pomáhá postiženému chlapci Malý Lorcan Dillon trpí selektivním mutismem. Tato vzácná patologická nemoc mu ztěžuje schopnost mluvit. Lidé s tímto postižením jsou velmi stydliví a v určitých situacích raději mlčí, nebo se schovávají. Proto mu matka pořídila kočku jménem Jessi Cat, která chlapci pomáhá tyto obtíže překonat. Žena se v jednom rozhovoru svěřila: […]

Jessi Cat pomáhá postiženému chlapci
Malý Lorcan Dillon trpí selektivním mutismem. Tato vzácná patologická nemoc mu ztěžuje schopnost mluvit. Lidé s tímto postižením jsou velmi stydliví a v určitých situacích raději mlčí, nebo se schovávají. Proto mu matka pořídila kočku jménem Jessi Cat, která chlapci pomáhá tyto obtíže překonat.

Žena se v jednom rozhovoru svěřila: „Lorcan neprojevuje své emoce a neřekne mi, že mě miluje, to on nedělá. Ale se svým domácím mazlíčkem se může mazlit, hladit ho a dokonce mu projevuje city. Bezpochyby je tím nejlepším přítelem, kterého by chlapec mohl mít.“

Zvíře za své zásluhy dostalo ocenění Britská národní kočka pro rok 2012 a díky kočičí lásce, dělá chlapec obrovské pokroky.

Kočička zachránila své kotě před smrtí
V roce 1936 zabloudila do kostela svatého Augustína a svatého Faithy hladová kočka. Té se ujal farář Henry Ross, kterému nebyl její osud lhostejný. Zvíře kromě nového domova dostalo jméno Faith a každý den sedělo na oltáři a pozorovalo svého páníčka při práci.

Jenže jednoho dne číča při kázání chyběla, což bylo Henrymu divné. Proto se šel po svém mazlíčkovi podívat. Později ho ve sklepě čekalo překvapení. Faith totiž porodila jedno koťátko.

Muž odnesl oba tvorečky nahoru, jenže kočka se neustále vracela do sklepa, kam své mládě odnášela. Ještě ten den začaly nad městem letecké nálety, při kterých zahynulo přes 400 lidí. Zničeny byly školy, nemocnice i kostely. Když se situace uklidnila, farář okamžitě spěchal zkontrolovat stav svých zvířat. Z nenadání se ze sklepa ozývalo mňoukání a statečná micka přivolala svého pána. Ten oba tvorečky vynesl z kostela pár minut před zhroucením střechy.

Možná to byla intuice, snad náhoda. Každopádně Faith svou snahou držet kotě ve sklepě, zachránila oběma život.

Pwditat pomáhala slepému psovi
Judy Godfrey-Brown z Walesu si pořídil psa Terfela, který byl pro něj nejlepším přítelem řadu let. Chlupáč měl však přibývajícím věkem zdravotní komplikace a oslepl. Pohybovat se po místnosti pro něj bylo velmi obtížné až do doby, kdy mu páníček pořídil nového parťáka. Kočka Pwditat se s ním okamžitě spřátelila a pomáhala mu se orientovat. Všude chodili spolu, a tak pejsek věděl, kudy jít. Láskyplná číča se tak pro něj stala nedílnou součástí, bez které si neumí představit život.

Zvířecích alergiků přibývá, i vědci jsou v šoku. Co to způsobuje?

Články, které by tě mohly zajímat