Právě vysíláme

AKON získal povolení pro stavbu svého vlastního města! Kdy bude dokončené?

14. ledna 2020 16:10
AKON získal povolení pro stavbu svého vlastního města! Kdy bude dokončené?

Autor hitu Smack That získal povolení pro stavbu vlastního města ve svém rodném Senegalu! Akon už v minulosti přiznal, že jeho životním snem je postavit v Africe město, jež připomíná fiktivní Wakandu z filmu Black Panther.

Velmi odvážný projekt

Americký rapper Akon chce ze své neskutečné vize udělat realitu. Charismatický hudebník už loni přiznal, že chce ve svém rodném Senegalu postavit město, které půjde příkladem zbytku afrického kontinentu i celému světu. Nyní se zdá, že se projekt s názvem Akon City opravdu blíží k realizaci.

Akon na svém Instagramu sdílel obrázek, jak pózuje se zástupci senegalské vlády s dohodou pro stavbu města. Město se bude nacházet v prostoru poblíž Dakaru, který rapperovi věnoval tamní prezident, Macky Sall. Podle autora hitů Smack That či Lonely se začne stavět už v roce 2025. Do deseti let má být většina města hotová.

Text v překladu zní:
Právě jsme dokončili dohodu pro Akon City v Senegalu. Těším se, až vás tam v následujících letech pohostíme.

Projekt města Akon City je výjimečný i v tom, že v tomto městě se nebude platit klasickými západoafrickými franky, jak v Senegalu bývá zvykem. Místo toho si návštěvníci či místní obyvatelé budou muset všechno platit kryptoměnou Akoin, kterou Akon pomohl založit.

Rapper chce, aby jeho město v následujících letech připomínalo fiktivní město Wakanda z filmu Black Panther. Podaří se Akonovi tento ambiciózní cíl splnit? Budeme mu rozhodně držet palce!

Zdroj:  LadBible, NME, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat