Právě vysíláme

Aktivistky narušily přehlídku Victorie Beckham. Přestaň používat kůži zvířat, žádají

4. března 2024 14:05
Aktivistky narušily přehlídku Victorie Beckham. Přestaň používat kůži zvířat, žádají

Na pařížském týdnu módu uvedla svou další kolekci Victoria Beckham. Přehlídku ovšem narušily aktivistky z organizace PETA.

Victoria je sice matkou čtyř dětí a manželkou Davida Beckhama, ovšem již řadu let pracuje jako módní návrhářka. Nyní v Paříži představila svou novou kolekci a uspořádala módní přehlídku, na kterou ale dorazila s berlemi. Před několika týdny se totiž zranila při cvičení zlomila si nohu.

Jak už se v minulosti několikrát na módních přehlídkách stalo, průběh show narušily aktivistky z organizace za práva zvířat. Několik žen z PETA vběhly na molo s transparenty s nápisy: „Přestaňte používat kůži zvířat“, nebo „Zvíře není materiál na šaty“.

Aktivisté vyzývají Victorii Beckham, aby přestala využívat pravé kůže a raději zvolila alternativy, které je dnes na trhu dostatek. Víceprezidentka PETA Mimi Bekhechi pak návrhářce poslala veřejný vzkaz. „Žádný kus oděvu nebo módní doplněk nestojí za násilné kruté zabití jakéhokoliv zvířete a jeho stažení z kůže, mnohdy ještě zaživa. Vyzýváme Victorii Beckham, aby se obrátila k etickým a ekologicky šetrným inovacím, které jsou dnes běžně dostupné. Jsou to například luxusní kůže vyrobené z jablek, hroznů, ananasu, hub a podobně. Alternativ je mnoho,“ uvedla. Jak ovšem bývá zvykem, návrháři příliš často na tyto výzvy nereagují.

(Profimedia)

Články, které by tě mohly zajímat