Právě vysíláme

Amber Heard u soudu neuspěla s odvoláním

15. července 2022 9:10
Amber Heard u soudu neuspěla s odvoláním

Žádost Amber Heard o zrušení soudního verdiktu proti Johnnymu Deppovi byla zamítnuta. Herečka si stěžovala na falešnou identitu jednoho z porotců, na základě stížnosti Heard byl ale prověřený a soud neshledal žádné pochybení.

Amber Heard požádala o zrušení soudního verdiktu a obnovení procesu proti svému exmanželovi Johnnymu Deppovi. Ve více než čtyřicetistránkovém memorandu právní tým herečky uvedl, že rozhodnutí bylo vyneseno na základě nepodložených důkazů. Dokonce přišel s tvrzením, že jeden z porotců, který byl přítomný během sedmitýdenního procesu u soudu, nebyl řádně prověřen.

Podle Associated Press byl daný porotce, ve spisech označovaný jako číslo patnáct, prověřen. Soudkyně Penny Azcarate uvedla, že „se s celou porotou radil a dospěl k verdiktu“, dále dodala, že u soudu sedělo dalších čtrnáct porotců, kteří „dodrželi svou přísahu, pokyny i příkazy soudu“. Původní rozsudek tak platí. Podle The Guardian se však Heard může stále odvolat.

Heard herce obvinila ze sexuálního zneužití a dlouhodobého fyzického napadání. Depp pak proti ní podal žalobu kvůli sloupku herečky v The Washington Post z roku 2018, ve kterém ho sice nejmenovala přímo, ale na základě jejího popisu bylo zřejmé, o kom psala. Během více než sta hodin soudních výpovědí vyšlo najevo mnoho choulostivých detailů o manželství dvojice, svědčily dokonce Deppovy bývalé partnerky včetně modelky Kate Moss. Soud vyhrál Depp, Heard musí herci vyplatit za výrok o domácím násilí odškodné ve výši patnácti milionů dolarů.

Články, které by tě mohly zajímat