Právě vysíláme

Basketbalista TOMÁŠ SATORANSKÝ se díky přestupu do CHICAGO BULLS stane nejlépe placeným českým sportovcem!

2. července 2019 12:10
Basketbalista TOMÁŠ SATORANSKÝ se díky přestupu do CHICAGO BULLS stane nejlépe placeným českým sportovcem!

Dostat se do prestižní zámořské basketbalové soutěže NBA je dřina, ale o to je tam pak větší zábava, když to klapne! Svoje by o tom mohl povídat například sedmadvacetiletý Tomáš Satoranský, jemuž se jako jedinému Čechovi působícího v NBA podařilo domluvit nové angažmá v prestižním týmu Chicago Bulls. Díky nové lukrativní smlouvě si navíc rodák z pražských Vršovic přijde na velký balík peněz!

Fenomenální příběh

Cesta do NBA byla pro Tomáše Satoranského klikatá. Vytáhlý Čech během své kariéry hájil barvy tří týmů v České republice a ve Španělsku než ho v roce 2016 draftoval tým Washington Wizards. Satoranskému to ve Washingtonu sedlo. Stal se tam jedním z hlavních opor týmu a v sezonách 2017 a 2018 si dokonce zahrál i play-off.

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský

Klíčová role

Po čtyřech sezonách strávených ve Washingtonu se Satoranský nyní přesouvá do týmu Chicago Bulls. Prestižní tým, jehož barvy v minulosti hájil famózní Michael Jordan, s českým basketbalistou podepsal smlouvu na tři roky v hodnotě 10 milionů dolarů – to je v přepočtu 675,8 milionu Kč!

Známý tým se Satoranským prý počítá do základní sestavy a chce, aby zkušenější Čech byl vzorem pro mladší hráče v kádru. Bulls loni nezažili příliš povedenou sezonu, a tak budou doufat, že jim Satoranský pomůže s návratem na vrchol. Český basketbalista rozhodně umí nabudit k lepším výkonům. Mrkněte, ostatně jakou parádu předvedl s hercem a režisérem Ivanem Trojanem během nedávného exhibičního zápasu:

Snad bude Satoranský předvádět podobné kousky i se svými novými spoluhráči v brzké budoucnosti! Přejeme mu hodně štěstí!

Zdroj: Instagram, Facebook, ESPN, NBA.com, Satoransky.com

Články, které by tě mohly zajímat