Právě vysíláme

Běluha svázaná popruhy znovu dojala internet. Cizí ženě zachránila mobilní telefon

11. května 2019 9:10
Běluha svázaná popruhy znovu dojala internet. Cizí ženě zachránila mobilní telefon

Když v dubnu mořští biologové v Norsku spatřili běluhu severní, zůstali v šoku. Krásná velryba totiž měla kolek krku přidělané popruhy, které vypadaly, že jí byly vyrobené přímo na míru. Později se spekulovalo, že byla vycvičena ruským námořnictvem pro vojenské účely.

Ačkoliv se na popruzích našel nápis: „Majetek Petrohradu, Rusové nepřiznali, že by běluhu opravdu cvičili. V roce 2017 přitom informovala ruská armádní televize Zvezda, že námořnictvo cvičí velryby, delfíny i tuleně pro bojové nasazení v polárních vodách.

Biologům se naštěstí podařilo běluhu z nepříjemných popruhů vysvobodit a zachránit ji před možným uškrcením. Všechny navíc překvapilo, jak moc je přátelská a nemá z lidí vůbec strach. Když ji vědci vypouštěli znovu do moře, asi je nenapadlo, že se za krátkou dobu opět vynoří před lidmi. Před pár dny byla žena jménem Isa Opdahl na lodi v oblasti norského Hammerfestu, když v tom jí z paluby spadl do moře mobilní telefon. A i když si žena v ten moment myslela, že telefon už nikdy neuvidí, z ničeho nic se z vody vynořila ona běluha severní a smartphone držela v tlamě.

Jelikož Isinina přítelkyně celou situaci natočila, nyní je z nahrávky virální hit a do velryby se internet přímo zamiloval. Tato běluha totiž není jen přátelská, ale i dobře vychovaná. 🙂

 

ČTĚTE TAKÉ: Mořští biologové spatřili velrybu v popruzích! Tvrdí, že pochází z Ruska a možná byla vycvičena pro vojenské účely

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat