Právě vysíláme

Bolivijec se vzdal úspěšné kariéry, aby pomáhal toulavým psům ve městě LA PAZ!

18. března 2019 16:30
Bolivijec se vzdal úspěšné kariéry, aby pomáhal toulavým psům ve městě LA PAZ!

Bolívijec Fernando Kushner se chlubí zcela mimořádným životním příběhem. Bývalý úspěšný marketingový manažer se vzdal své lukrativní pozice, aby pomáhal toulavým psům v hlavním městě Bolívie, La Paz. Co ho k tomu inspirovalo a jak to zvládá?

Jedinečné setkání změnilo všechno

Fernando Kushner, jemuž přátelé říkají Ferchy, se k radikální životní změně rozhodl před čtyřmi lety, když na ulici potkal hladového toulavého psa. Ferchy tehdy věnoval psovi svůj sendvič a pes se s ním na oplátku pomazlil!

Usměvavý Bolivijec se s tím samým psem začal náhodně scházet několik dnů poté. Ferchyho pochoutky byly tak neodolatelné,  že za ním začali chodit desítky, i dvacítky psů z místní čtvrtě!

 

Ferchy jídlo

Ferchy krmí toulavé psy směsí masa a psích sušenek, často odebrané z místních fastfoodových restaurací

Krmení psů začalo Ferchyho tak bavit, že se tomu rozhodl věnovat na plný úvazek. Bolivijec podal v práci výpověď a začal dvakrát denně objíždět sedm či osm městských částí města La Paz, aby tam krmil toulavé psy.

Jak lze situaci vyřešit?

Ferchy ví, že jeden člověk situaci s toulavými psy v Bolívii nejspíš nevyřeší. Nicméně, optimistický Bolivijec doufá, že jeho činy můžou inspirovat další dobrovolníky ke konání podobných kroků. Jen tak může podle Ferchyho nastat skutečná změna k lepšímu. Ve městě La Paz se podle některých odhadů nyní vyskytuje až 250 000 toulavých psů.

 

Ferchywithdog

 

Podle Ferchyho je třeba také spustit informační kampaň, která popíše skutečný rozsah problémů před veřejností a zároveň poradí místním lidem, jak oni můžou přispět k řešení problému kolem toulavých psů. Zatím se mu povedlo se spojit s několika firmami v Bolívii, které mu snad pomůžou tento cíl splnit.

Budeme mu držet palce!

Zdroj: BBC, Facebook

Srdceryvné video: Fena vyje, aby přivolala pomoc pro své štěně

Články, které by tě mohly zajímat