Právě vysíláme

Britská princezna Kate v osobním videu oznámila, že má rakovinu

22. března 2024 19:25
Britská princezna Kate v osobním videu oznámila, že má rakovinu

Po oznámení rakoviny u britského krále Karla III., postihla monarchii další rána. Princezna Kate dnes sdělila veřejnosti, že tato zákeřná choroba u ní byla diagnostikována také.

Britská princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii. Oznámila to dnes ve videu, které zveřejnil Kensingtonský palác. Oznámení přišlo po týdnech spekulací o jejím zdravotním stavu.

Manželka následníka britského trůnu Williama od Vánoc nevystoupila na žádné oficiální akci a v lednu strávila dva týdny v nemocnici kvůli blíže neupřesněné operaci břicha.

Od té doby se na sociálních sítích začaly šířit spekulace o tom, co s Kate ve skutečnosti je. Přispěl k nim také incident z minulého týdne, kdy přední světové agentury stáhly fotografii princezny s dětmi, kterou zveřejnil Kensingtonský palác, a to kvůli podezření, že s ní bylo manipulováno. Kate později na síti X uvedla, že snímek upravila, a omluvila se za způsobený zmatek.

O víkendu se Kate poprvé objevila na veřejnosti u farmářského obchodu ve Windsoru, vyplývá z videa, které zveřejnil bulvární list The Sun. Britská média i agentury ale varovaly, že ani tyto záběry patrně neuklidní konspirační teorie, které zachvátily sociální sítě.

Blíže neupřesněnou rakovinou trpí i britský král Karel III., který rovněž podstupuje léčbu.

Princezně již stačili popřát brzké uzdravení i někteří státníci. „Bílý dům spolu se zbytkem Spojených států myslí na britskou princeznu Kate a přeje jí plné uzdravení,“ uvedla dnes mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierre.

„Tato zpráva nás nesmírně zarmoutila. Je hrozná,“ uvedla Jean-Pierre, která vyzvala k „respektování soukromí“ princezny z Walesu a její rodiny. Představitelé Bílého domu se podle ní o diagnóze dozvěděli společně s celým světem.

 

Články, které by tě mohly zajímat