Právě vysíláme

Čech (18) vyhrál na turnaji v eSportu milion korun! Peníze věnoval dětskému domovu

14. srpna 2019 12:10
Čech (18) vyhrál na turnaji v eSportu milion korun! Peníze věnoval dětskému domovu

Ačkoliv většina rodičů nerada vidí, jak jejich dítě sedí celý den u počítače a hraje hry, na Vojtu Ptáčka z Příbrami za to mohou být náležitě hrdí. Jejich syn totiž uspěl na velkém herním turnaji a o výhru se podělil s dětským domovem.

Vojta, který je v herní komunitě přezdívaný Double, se zúčastnil velkého charitativního turnaje v akční strategické hře PUBG a v obrovské konkurenci skončil na druhém místě. Po třech dnech hraní pak společně s dalším hráčem spajKKem získal přes 55 tisíc dolarů.

Kluci ukázali, že mají dobré srdce a peníze se rozhodli věnovat těm, co je potřebují. Celou částku poslali západočeskému dětskému domovu. „Výhru z charitativního turnaje jsme poslali do dětského domova, který je tak trošku odstrčený na západě Čech. Chtěli jsme pomoci někde, kde peníze chybí; pražské dětské domovy jsou často podporovány městem a známými osobnostmi,“ řekl Ptáček pro web info.cz a dodal, že už před turnajem věděl, kam peníze pošle.

V oblasti eSportu má nadaný Vojta velké plány. Chce se totiž dostat do nejvyšší evropské ligy a být nejlepším hráčem. Držíme mu palce, ať se to povede.

Zdroj: Info.cz

Články, které by tě mohly zajímat