Právě vysíláme

Cristiano Ronaldo skončil v Manchesteru United. Prý po vzájemné dohodě s klubem

23. listopadu 2022 9:26
Cristiano Ronaldo skončil v Manchesteru United. Prý po vzájemné dohodě s klubem

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo skončil s okamžitou platností v Manchesteru United. Klub Premier League na twitteru informoval, že s hráčem ukončil spolupráci po vzájemné dohodě.

Oznámení přišlo krátce poté, co sedmatřicetiletý kanonýr v explozivním rozhovoru před startem mistrovství světa kritizoval trenéra Erika ten Haga a vedení klubu. Zástupci United už minulý týden naznačili, že v reakci na jeho výroky „podniknou odpovídající kroky“.

„Cristiano Ronaldo opustí Manchester United po vzájemné dohodě, a to s okamžitou platností. Klub mu děkuje za mimořádný přínos během jeho dvou angažmá na Old Trafford, kdy v 346 zápasech nastřílel 145 gólů, a přeje mu i jeho rodině do budoucna vše dobré,“ uvedl klub stručně v oficiálním prohlášení.

Na webu věnovali United rozchodu s Ronaldem, který během prvního angažmá v letech 2003 až 2009 přispěl klubu k zisku osmi velkých trofejí, pouhé tři věty. „Všichni v United se dál soustředí na další pokroky pod vedením Ten Haga a pracují společně na dosažení úspěchů na hřišti,“ dodal klub.

Ronaldo ve své reakci vzkázal, že klub i jeho fanoušky stále miluje. „To se nikdy nezmění. Mám ale pocit, že je pravý čas, abych hledal nové výzvy. Přeju týmu ve zbytku sezony i v další budoucnosti jen úspěchy,“ uvedl.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat