Právě vysíláme

Další změna plánů. Tereza Hlůšková nemůže opustit Pákistán

20. dubna 2022 9:10
Další změna plánů. Tereza Hlůšková nemůže opustit Pákistán

Jen před pár dny se Tereza Hlůšková radovala, že společně s otcem odcestuje zpět do České republiky. Během úterního jednání Nejvyššího soudu však bylo vyhověno žádosti celníků a návrat do rodné země byl tak mladé blondýnce opět zakázán. Letenku přitom měla mít už na 23. dubna.

Nejvyšší soud zastavil vycestování Terezy Hlůškové z Pákistánu a další jednání v této věci odložil na středu. Češka má podle místních médií přitom letenku už na sobotu. Zda se do té doby jednání někam posune, není jasné. Soud se tak rozhodl vyhovět žádosti celníků, kteří si nepřejí, aby žena ze země odcestovala.

Zproštěna obžaloby přitom byla už minulý rok v listopadu. Před Vánocemi se sice spekulovalo, že Hlůšková již zemi opustila, informace však byly lživé. Dlouho čekala na výjezdní víza, před pár dny jí pak soud dovolil odcestovat ze země. Nyní je však opět vše jinak.

Hlůšková si tak pobyt v Pákistánu zřejmě bude muset znovu prodloužit. Na začátku dubna se po čtyřech letech shledala se svým otcem. „Dvě minuty se objímali. Tereza svého otce políbila na tvář, objala ho a rozplakala se. Terezin otec řekl: ‚Neboj, všechno bude v pořádku‘,“ uvedl zdroj deníku Blesk.cz.

Češku zadrželi celníci v lednu 2018 s kufry plnými heroinu. UrduPoint již dříve uvedl, že drogy, které převážela, by měly na černém trhu hodnotu asi dvaceti milionů korun.

Články, které by tě mohly zajímat