Právě vysíláme

Emotivní setkání: Tereza Hlůšková se po čtyřech letech objala s otcem

31. března 2022 9:10
Emotivní setkání: Tereza Hlůšková se po čtyřech letech objala s otcem

Terezu Hlůškovou odsouzenou za pašování drog stále nechtějí úřady pustit z Pákistánu, v cizím státě tak zůstává i čtyři měsíce od propuštění. Pobyt jí tam nyní zpříjemnila alespoň návštěva, konkrétně jejího otce. Setkala se s ním po dlouhých čtyřech letech.

Tereza Hlůšková se po více než čtyřech letech shledala s otcem. Podle zdroje Blesk.cz bylo setkání velmi emotivní. „Dvě minuty se objímali. Tereza svého otce políbila na tvář, objala ho a rozplakala se. Terezin otec řekl: ‚Neboj, všechno bude v pořádku‘,“ uvedl. Následně měla dvojice společně poobědvat.

Podle webu Expres.cz bude otec mladé Češky v Pákistánu do 12. dubna, kdy mu vyprší vízum. Přijel za ni údajně zaplatit její „dluhy“, především se pak finančně vyrovnat s právníkem, který Terezu zastupoval.

Hlůškovou propustili z vězení 20. listopadu minulého roku, stále však čeká na výjezdní víza, aby mohla Pákistán opustit. Zmiňovaný server o měsíc později uvedl, že Češka již stát opustila, nakonec se však ukázalo, že informace byla klamná. Celníci podle webu tvrdili, že Hlůšková byla propuštěna ze země na speciální žádost pákistánského ministra zahraničí.

V březnu 2019 byla mladá Češka odsouzena k trestu odnětí svobody v délce osmi let a osmi měsíců a k pokutě 800 dolarů (asi 17 500 korun). V dubnu se proti verdiktu odvolala. Rozsudek byl podle ní „v rozporu s fakty“ a nebyl podložen žádnými konkrétními důkazy. Soud jí na začátku listopadu dal za pravdu a byla zproštěna obžaloby.

Češka tvrdila, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí heroin do kufru podstrčil. Pákistánský zpravodajský portál UrduPoint již dříve uvedl, že drogy, které Češka převážela, by měly na černém trhu hodnotu 150 milionů pákistánských rupií (19,5 milionu korun).

Články, které by tě mohly zajímat