Právě vysíláme

David Beckham půjčil svůj instagramový účet dětské lékařce na Ukrajině. Ta ukázala krutou realitu

21. března 2022 12:07
David Beckham půjčil svůj instagramový účet dětské lékařce na Ukrajině. Ta ukázala krutou realitu

Světové celebrity s miliony sledujících na instagramu se obvykle o své účty dost bojí a děsí se momentu, kdy by mohl být jejich profil zrušen či hacknut. To David Beckham se toho nebál, a rozhodl se své přístupové údaje věnovat lékařce ve válkou zmítané Ukrajině.

Beckham působí od roku 2005 jako ambasador organizace Unicef. Rozhodl se pak zapojit do zajímavého projektu a na den půjčil svůj instagramový profil dětské lékařce v nemocnici ukrajinském Charkově. „Chci vám říct, že předávám svůj instagram Irině, která se stará o těhotné ženy. Pomáhá jim přežít v hrozných podmínkách, které ve městě panují. Sledujte neobyčejné příběhy Iriny a ostatních lékařů,“ uvedl

Lékařka poté na jeho účtu zveřejňovala fotografie z pracovního prostředí poporodního centra. 71 milionů followerů slavného bývalého fotbalisty potom mohlo vidět, jak to vypadá v podzemí nemocnice, kam byly evakuovány těhotné ženy a novopečené maminky, které v době po ruské invazi na Ukrajinu přivedly na svět dítě.

„Pravděpodobně riskujeme životy, ale vůbec na to nemyslíme, protože milujeme svou práci. Doktoři i sestřičky mají obavy a pláčou, avšak nikdo z nás není připraven vzdát se,“ uvedla lékařka na Beckhamově profilu a samotný David pak vyznal své sledující, aby podpořili organizaci Unicef, která dodává na Ukrajinu důležité zdravotní pomůcky, jídlo a vodu.

Články, které by tě mohly zajímat