Právě vysíláme

Desetiletý chlapec s autismem postavil repliku TITANICU z 56 tisíc kostiček LEGO!

7. srpna 2020 9:10
Desetiletý chlapec s autismem postavil repliku TITANICU z 56 tisíc kostiček LEGO!

Titanic se potopil před 108 lety, avšak jeho smutný příběh nás stále nepřestává fascinovat. Teprve desetiletý chlapec z Islandu mu proto vzdal poctu úžasnou replikou lodi, kterou postavil z 56 tisíc LEGO kostiček.

Brynjar Karl Bigisson je dnes sedmnáctiletý student střední školy, který trpí lehčí formou autismu. V pouhých deseti letech se mu však podařilo zhotovit něco, co by se stejně starému chlapci jen tak nepodařilo – Brynjar postavou přesnou repliku lodi Titanic z 56 tisíc kostiček LEGO.

LEGO je důležitou součástí mého života od útlého věku. Kvůli mým špatným sociálním a komunikačním schopnostem jsem byl vždy sám, takže LEGO kostičky se staly mými nejlepšími přáteli. Při budování jsem využíval a rozvíjel svou fantazii a kreativitu. Nepamatuji si, že jsem se cítil osamělý,“ řekl Brynjar serveru BoredPanda a uvedl, že repliku lodi stavěl 11 měsíců a velmi mu s ní pomohl jeho dědeček a maminka.

Ačkoliv byl Brynjar v dětství velmi osamělý, nyní se mu podařilo najít kamarády a je šťastný. V současné době promlouvá na motivačních projektech TEDs TALK a snaží se ostatním lidem s autismem zvýšit sebedůvěru.

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat