Právě vysíláme

Devětadevadesátiletý veterán z druhé světové války se uzdravil z koronaviru!

13. dubna 2020 9:10
Devětadevadesátiletý veterán z druhé světové války se uzdravil z koronaviru!

Veterána druhé světové války Alberta Chamberse jen tak něco nezastaví. Devětadevadesátiletý Brit, jenž si prožil tři roky v zajateckém táboře Stalag XI B, se uzdravil z koronaviru. Zdravotníci mu při odchodu z nemocnice zatleskali vestoje.

Příběh, který zahřeje u srdce

Rodák z hrabství Yorskhire musel nejprve do nemocnice kvůli zraněnému zápěstí. Během rekonvalescence v nemocnici ve městě Doncaster ovšem Velkou Británii zasáhl koronavirus. Albert začal brzy projevovat příznaky Covidu-19 a po testu se ukázalo, že je pozitivní.

Bývalý pěšák britské armády ale i tento boj nechtěl za žádnou cenu prohrát. Muž, jehož během druhé světové války nacisté zajali v severní Africe a na tři roky přesunuli do zajateckého tábora Stalag XI B, se chtěl uzdravit za každou cenu. Zdravotní sestřičky o Albertovi říkaly, že přísně dodržoval jejich pokyny a že nikdy neztratil důvěru sám v sebe.

 

Nakonec ani koronavirus nad Albertem Chambersem nevyhrál. Zdravotníci válečného veterána propustili domů, kde se může konečně vrátit ke své milované rodině. Při odchodu z nemocnice zatleskali zdravotníci Albertovi vestoje.

Zdroj: BBC, CNN, Sky News, Twitter, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat