Právě vysíláme

Dominik Feri je obžalovaný ze znásilnění, půjde k soudu

13. prosince 2022 13:37
Dominik Feri je obžalovaný ze znásilnění, půjde k soudu

Dominik Feri, kterého minulý rok několik dívek obvinilo ze znásilnění, půjde k soudu. Podle Seznam Zpráv bývalého poslance obžalovalo státní zastupitelství pro Prahu 3. Hrozí mu až deset let vězení.

Dominika Feriho obvinila policie ze tří případů znásilnění, z toho dvou dokonaných a jednoho pokusu. Jeden z činů měl být spáchaný na sedmnáctileté dívce. Včera pak podle zjištění Seznam Zpráv podalo na bývalého poslance Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 žalobu. „S ohledem na skutečnost, že dosud nebylo nařízeno hlavní líčení (a s tím související potenciální předběžné projednání obžaloby), nebudeme k věci v současné chvíli poskytovat jakékoliv další a doplňující informace,“ uvedl pro web mluvčí pražských žalobců Aleš Cimbala.

Exposlanec je i nadále přesvědčen o své nevině. Tvrdí, že kvůli šetření nemohl doposud celou záležitost komentovat. „To se ale brzy konečně změní,“ řekl pro Seznam Zprávy s tím, že se soudu chystá předložit důkazy dokládající jeho nevinu.

Se zprávou o nevhodném chování Feriho přišel minulý rok v květnu Deník N ve spolupráci s A2larmem. Redaktoři vyzpovídali několik dívek, na nichž se měl bývalý poslanec dopustit násilí. Podnětem měl být twitterový příspěvek sdílený pod přezdívkou Ladislava.stanislava, ve kterém se dotyčná ptala, „proč nejsou ty kauzy zneužívání holek Ferim medializovány?“.

Ze znásilnění obvinila policie Feriho letos v březnu, o tři měsíce později skončil obžalovaný v péči lékařů kvůli údajnému pokusu o sebevraždu. Do nemocnice ho převezli se středně těžkými bodnořeznými zraněními v oblasti břicha.

Pokud soud Feriho shledá vinným, hrozí mu až desetiletý trest.

Články, které by tě mohly zajímat