Právě vysíláme

Dvouhlavé koťátko dostalo po narození dvě jména

28. května 2020 17:46
Dvouhlavé koťátko dostalo po narození dvě jména

Rodina ve Spojených státech zažila nevídané překvapení. Jedno z šesti koťátek, která se přes noc narodila jejich kočce, přišlo na svět se zvláštní mutací.

Rodina Kingových pochází z Utahu. Když se manželé ve středu ráno probudili, nestačili se divit. Jedno z koťátek, které jejich kočka přivedla na svět, se narodilo se čtyřma očima, dvěma nosy a dvěma pusinkami. Pojmenovali je Biscuit a Gravy.

Dokáže prý jednou pusinkou mňoukat, zatímco tou druhou se krmí. Děti Kingových rodiče přesvědčili, aby fotku Gravy a Biscuit dali na sociální sítě. „Bylo mi jasné, že se strhne lavina reakcí,“ přiznává hlava rodiny BJ King. „A taky že ano. Rozjelo se to skutečně rychle.“

Jeho žena, Kyla, se snaží udržet koťátko naživu, ale jak sama ví, nemá velké šance na přežití. „Neumí se pořádně přisát, takže se ho snažím krmit,“ řekla Kyla serveru KOIN. „Udělám pro něj, co bude v mých silách, ale vím, že takto postižená zvířata se většinou dlouhého věku nedožívají.“

Kočky, které se narodí – podobně jako Biscuit a Gravy – s dvěmi hlavami mají v angličtině své vlastní pojmenování. Říká se jim Janus cats a obvykle žijí jen do druhého dne. Kingovi se snaží užít si nového člena rodiny, jak jen to jde, a udělat pro něj maximum. Držíme jim palce.

Zdroj: 7news.com.au

Články, které by tě mohly zajímat