Právě vysíláme

ELON MUSK nejdříve koronavir zlehčoval. Nyní věnoval nemocnicím 1 000 respirátorů!

24. března 2020 12:10
ELON MUSK nejdříve koronavir zlehčoval. Nyní věnoval nemocnicím 1 000 respirátorů!

Guvernér Kalifornie Gavin Newsom uvedl, že miliardář Elon Musk věnoval tamním nemocnicím až 1 000 respirátorů. Ve Spojených státech je respirátorů a jiných zdravotnických pomůcek nedostatek, a tak se k Muskovi v následujících dnech zřejmě přidají i některé známé firmy.

Heroický výkon

Je skoro ironické, že zrovna Elon Musk se stane tím, kdo věnuje americkým nemocnicím 1 000 respirátorů kvůli nedostatku tohoto zboží. Sám Musk letos na Twitteru prohlásil, že hysterie kolem koronaviru je „pitomá“. Nyní se ale zdá, že ho aktuální situace přesvědčila o opaku. Guvernér Gavin Newsom Muskovi za tohle věnování speciálně poděkoval a označil celý proces za heroický čin.

Musk není jediný, kdo chce doktorům a nemocnicím poskytnout cenné zdravotnické pomůcky. Generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg oznámil, že sociální síť věnuje zdravotníkům 720 000 masek, které měla v rezervě kvůli divokým požárům. Šéf společnosti Apple Tim Cook také prohlásil, že jeho firma chce věnovat miliony masek lidem po Spojených státech a Evropě.

Klobouk dolů!

Zdroj: LadBible, Business Insider, Johns Hopkins Bloomberg School Of Public Health

Články, které by tě mohly zajímat