Právě vysíláme

Fatální chyba v pražské nemocnici Bulovka. Těhotné ženě omylem provedli potrat

28. března 2024 14:54
Fatální chyba v pražské nemocnici Bulovka. Těhotné ženě omylem provedli potrat

Fatální chyby se dopustil personál pražské Fakultní nemocnice Bulovka. Před vyšetřením byly zaměněny dvě pacientky a jedné z nich byl omylem proveden potrat.

O případu informuje CNN Prima News. Dvě cizinky žijící v České republice, které mají být dle prvních informací asijského původu, se dostavily do nemocnice Bulovka. Těhotná žena šla na preventivní prohlídku a druhá žena měla podstoupit lékařský zákrok, který se provádí při léčbě nemocné dělohy a nazývá se kyretáž (lidově řečeno „výškrab“). Personál gynekologicko-porodního oddělení Fakultní nemocnice Bulovka si ženy popletl a gravidní pacientce tento zákrok provedl. Žena tak v následku zákroku potratila. Kyretáž se totiž nesmí provádět u těhotných pacientek. Deník Blesk informuje, že žena měla být dokonce v pátém měsíci těhotenství.

 „V pondělí 25. března došlo na naší Gynekologicko-porodnické klinice k nežádoucí události. Podle dosavadních zjištění došlo v důsledku závažného porušení a nedodržení interních předpisů ze strany dotčených zaměstnanců k zahájení operačního zákroku u nesprávně identifikované pacientky. V případě zjištění porušení závazných pracovních postupů v rámci právě probíhajícího interního šetření bude u konkrétních jednotlivců vyvozena osobní odpovědnost,“ “ sdělila pro CNN Prima NEWS tisková mluvčí Bulovky Eva Stolejda Libigerová a uvedla, že dotyčný personál je momentálně mimo službu.

Články, které by tě mohly zajímat