Právě vysíláme

Fotbalový fanoušek vběhl na hřiště a napadl kapitána hostujícího mužstva!

11. března 2019 12:10
Fotbalový fanoušek vběhl na hřiště a napadl kapitána hostujícího mužstva!

Fanoušek týmu Birmingham City v deváté minutě derby proti Aston Ville vběhl na hřiště a napadl hostujícího kapitána, Jacka Grealishe. Šílený incident nebyl jediným během tohoto víkendu, kdy fanoušci ohrozili zdraví hráčů na hřišti. Fotbalisté a fotbaloví experti nyní volají po změně pravidel a pro tvrdé tresty nejen pro jedince, ale i pro týmy.

Nepochopitelný incident

Šílené. Stupidní. Nebezpečné – takto popisují fotbaloví experti nedělní incident na stadionu St. Andrews, v anglickém městě Birmingham. Fanouškovi se podařilo přelézt přes nízký reklamní panel a udeřit kapitána Aston Villy, Jacka Grealishe, do tváře. Grealish byl naštěstí v pořádku a zápas dohrál – mladý útočník dokonce později vstřelil vítězný gól zápasu!

Děsivý incident se odehrál přímo před zrakem televizních kamer, mrkněte na něj níže.

 

Bezpečí hráčů v ohrožení

Incident v Birminghamu byl jedním ze tří nebezpečných událostí, které se tento víkend odehráli na fotbalových stadionech po Velké Británii. V pátečním zápase skotské ligy mezi Rangers a Hibernian FC vběhl fanoušek na hřiště a napadl kapitána Rangers, Jamese Taverniera. Dva dny poté, v zápase mezi Arsenalem FC a Manchesterem United, vběhl jeden fanoušek na hřiště a strčil obránce Manchesteru United, Chrise Smallinga.

Bývalí fotbalisté nyní vyzývají anglické a skotské fotbalové asociace, aby zpřísnily tresty pro pachatele podobných činů. Jedná se sice o akty jedinců, nicméně, kluby by měly zajistit bezpečnost hráčů na hřišti. Fanoušci ani hráči sice nechtějí, aby na stadionech znovu vznikly bariéry mezi tribunami a hřištěm, ale zároveň vyžadují lepší bezpečnostní opatření.

Problémy s fanoušky se tento víkend řešily i v české Fortuna lize, kdy během zápasu mezi Spartou a Plzní byla mezi sparťanskými fanoušky hozena výbušná světlice. Případ vyšetřuje policie a pachateli hrozí až 10 let vězení.

Jsou fotbalové stadiony nadále bezpečným prostředím pro hráče a pro fanoušky? Je zesílení bezpečnostních opatření na fotbalových stadionech nutností nejen ve Velké Británii, ale i v České republice?

Napište nám váš názor do komentářů!

Zdroj: YouTube, BBC, Channel 6 UK, skysports, Twitter, Instagram

6 důkazů, že jste mentálně vyspělejší než vaši dvacetiletí vrstevníci

Články, které by tě mohly zajímat