Právě vysíláme

GOOGLE se pouští do světa počítačových her! Jak bude vypadat jeho nový systém?

22. března 2019 12:10
GOOGLE se pouští do světa počítačových her! Jak bude vypadat jeho nový systém?

Internetový gigant Google představuje nový server, jenž bude konkurovat Xboxu a PlayStationu! Představitel internetového vyhledávače tvrdí, že se bude jednat o „Netflix pro videohry“. V čem se nový server bude konkrétně lišit?

Dostupný server pro počítačové hry

Nový projekt, jenž se bude jmenovat Google Stadia, umožní hráčům streamovat počítačové hry z jakéhokoliv přístroje s připojením k internetu. Milovníci počítačových her si budou moci vybrat z rozsáhlého seznamu her na internetu a nebudou se muset bát, že jim hry budou zabírat prostor v počítači i v domě!

Google Stadia je neuvěřitelným projektem i po vizuální stránce. Uživatelé počítačových her si svoje oblíbené hry budou moci přehrát v maximálním rozlišením 4K, tedy tím samým rozlišením, jako systém PS4 Pro od PlayStationu. Představitel Googlu Phil Harrison při představení nového serveru ujistil uživatele, že pokud mají dobré zkušenosti se stránkou YouTube, budou mít i dobré zkušenosti s Google Stadií.

Ještě nevíme vše

Některé detaily projektu Google Stadia ovšem zůstávají záhadou. Zatím se neví, kolik bude nová služba stát a jaká bude dostupnost her na jednotlivých elektronických zařízení. Google hodlá vše ujasnit během konference v červnu a pokud vše půjde podle plánu, měli bychom se nového serveru dočkat už koncem letošního roku.

Vyjde internetovému vyhledávači tento riskantní krok? Má Google Stadia na to, aby se vyrovnal PlayStationu či Xboxu? Napište nám vaše názory do komentářů.

Google Stadia

Google Stadia

Zdroj: Maxim, Polygon, Instagram, playstation.com

Neobvyklé tetování: Je složené z počítačových kódů

Články, které by tě mohly zajímat