Právě vysíláme

Google zveřejnil dojemné video s nejvyhledávanějšími výrazy pro rok 2020

16. prosince 2020 9:10
Google zveřejnil dojemné video s nejvyhledávanějšími výrazy pro rok 2020

Rok 2020 nebyl příliš veselý a spousta smutných události v nás vyvolala spoustu otázek.

Společnost Google tak jako každý rok zveřejnila nejpoužívanější výrazy na svém vyhledávači a zjistila jednu zásadní věc. Nejčastějším výrazem roku 2020 totiž bylo: Proč?

Když náš život zasáhne nečekaná událost, je v lidské přirozenosti ptát se, proč k ní došlo. Lidé po celém světě tedy vyhledávali věty jako: Proč hoří Austrálie? Proč se nový vir jmenuje Covid-19? Proč umírá tolik lidí? Proč nebe zčervenalo? Proč je film Parazit tak dobrý? Proč z obchodů mizí toaletní papír? Proč umřel George Floyd? Proč jsou zavřené školy? Jak je možné, že jsem stále tak unavený? Proč umřel Kobe Bryant a Chadwick Boseman? Proč je tam moc důležitá empatie?

Google natočil dojemné video, kde shrnuje největší události roku 2020 a smutné záběry doplňuje i pozitivními a radostnými věcmi, které se letos staly, a pro naší společnost byly velmi důležité. Upozorňuje tak na lidskou solidaritu, která kvůli Covidu-19 neuvěřitelně vzrostla a na touhu si navzájem pomoct a podpořit se i v těžkých časech. Život jde totiž dál a i možná díky roku 2020 budeme silnější než kdy předtím. Podívejte se na video! 😀

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat