Právě vysíláme

GRETU THUNBERG zachránili australští youtubeři. Aktivistka se s nimi plaví v ekologické jachtě do Evropy!

14. listopadu 2019 14:10
GRETU THUNBERG zachránili australští youtubeři. Aktivistka se s nimi plaví v ekologické jachtě do Evropy!

Greta Thunberg už se nemusí strachovat o to, jak se ze Spojených států dostane na klimatickou konferenci v Madridu. Plavbu lodí jí totiž nabídl pár youtuberů!

Slavná aktivistka odmítá létat letadlem kvůli vysokým emisím skleníkových plynů. Cestování je pro ni tedy trochu složitější a šestnáctiletá studentka musí vymýšlet způsoby, jak se dostat na druhý konec světa. Díky její slávě se však vždy naštěstí dočká pomoci. V USA se například přesouvala převážně autem na elektrický pohon, které jí půjčil Arnold Schwarzenegger.

Greta na Twitteru oznámila, že do Madridu se dostane, neboť se jí podařilo odvoz do Evropy sehnat. Cestu na jachtě přes Atlantický oceán ji totiž nabídli youtubeři a mořeplavci z Austrálie Elayna Carausuová a Riley Whitelum, kteří se plaví už pět let a nyní dokonce cestují se svým skoro ročním děťátkem. „S nadšením mohu říct, že to snad zvládnu na COP25 (Konference OSN o změně klimatu 2019) v Madridu. Dostala jsem nabídku odcestovat z Virginie na 15 metrů dlouhém katamaránu La Vagabonde,“ napsala Greta svým příznivcům s tím, že v tuto chvíli by se už měla nacházet na lodi. Konference OSN se koná od 2. do 13. prosince a aktivistka doufá, že ji stihne. Plavba totiž může trvat až několik týdnů.

 

Zdroj: Twitter

Články, které by tě mohly zajímat