Právě vysíláme

HARLEY-DAVIDSON vyrobil první elektromotorku. Kdy a za kolik ji pořídíte?

9. ledna 2019 12:10
HARLEY-DAVIDSON vyrobil první elektromotorku. Kdy a za kolik ji pořídíte?

Legenda motocyklistiky Harley-Davidson na podzim začne prodávat svůj první elektrický motocykl LiveWire. Už teď známe ceny i ostatní parametry téhle novinky a taky víme, jak bude vypadat.

Stroje od Harleye během desetiletí získaly kultovní status, staly se ikonou. Dá se proto bez nadsázky mluvit o jednom ze symbolů (eko)revoluce a přechodu k elektromobilitě. A jelikož všechny vždycky nejvíc zajímá cenovka, zvlášť tady u nás v Čechách, vězte, že nepůjde o lacinou záležitost. Cena zůstala těsně 30 tisíci dolary, což je skoro 670 tisíc korun.

  

Za svoje peníze ale nedostanete žádného loudu. Z nuly na sto zrychlí za 3,5 sekundy a v městském provozu by měl tenhle hřebec na jedno nabití urazit 177 kilometrů. Jako maximální dojezd se pak uvádí 192 mil čili skoro 310 kilometrů. To se ale týká spíš proslulých amerických highways než naší kodrcavé déjedničky.

Firma teď přijímá předobjednávky. Dodávat první kusy LiveWire zákazníkům plánuje na podzim tohoto roku, týkat se to však zatím má západní Evropy a Severní Ameriky.

Zdroj: Harley-Davidson.com

Články, které by tě mohly zajímat