Právě vysíláme

Herce Aleka Baldwina znovu obvinili ze zabití při natáčení. Musel stisknout spoušť, tvrdí experti

23. ledna 2024 13:03
Herce Aleka Baldwina znovu obvinili ze zabití při natáčení. Musel stisknout spoušť, tvrdí experti

Soudní porota v americkém státě Nové Mexiko opět obvinila herce Aleka Baldwina z neúmyslného zabití v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021.

O novém vývoji v případu informovala agentura Reuters. Obvinění přichází poté, co prokurátoři loni v dubnu obvinění proti Baldwinovi stáhli.

Případ souvisí s incidentem, který se odehrál při natáčení nízkorozpočtového filmu Rust v lokalitě u Santa Fe v Novém Mexiku. Baldwin při něm 21. října 2021 vystřelil ze zbraně, v níž byl ostrý náboj. Předtím mu však bylo sděleno, že zbraň není nebezpečná. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Halyna Hutchinson přišla o život a 48letý režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene.

Baldwin přímo po události

Dnes oznámené obvinění podle Reuters přišlo poté, co tým nezávislých forenzních expertů dospěl k závěru, že herec při manévrování s revolverem musel při nácviku scény stisknout spoušť, aby střela ze zbraně vyšla. Prokurátoři původní obvinění stáhli na základě důkazů, podle nichž kohout revolveru mohl být upravený tak, aby zbraň mohla vystřelit, aniž by uživatel stiskl spoušť, píše Reuters.

Obžalobě z neúmyslného zabití čelí nejen Baldwin, ale také Hannah Gutierrez-Reed, jejímž úkolem bylo při natáčení dohlížet na bezpečnost zbraní a která podobně jako Baldwin dříve uvedla, že se cítí nevinná.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat