Právě vysíláme

Herce LIAMA NEESONA obvinili z rasismu! Co udělal?

5. února 2019 15:10
Herce LIAMA NEESONA obvinili z rasismu! Co udělal?

Hvězda filmů Schindlerův seznam či Láska nebeská se stal terčem tvrdé kritiky na sociálních sítích poté, co v rozhovoru přiznal nelichotivou událost ze své minulosti.

Liam Neeson se přiznal k děsivé pravdě

Herec pocházející ze Severního Irska přiznal, že byly doby, kdy se procházel po ulici s dýkou a doufal, že ho „nějaký černoch“ napadne, aby ho mohl zabít. Neeson reagoval na otázku novinářky deníku Independent o tom, zda v sobě lidé chovají přirozený pocit pomsty. Herec uvedl, že v minulosti byl jeden případ, kdy se vrátil ze zahraničí a dozvěděl se, že jeho kamarádka byla znásilněna. Poté, co se Neeson dozvěděl, že muž byl černoch, snesla se na něj jakási mlha hněvu, která ho přinutila chovat se takto po dobu několika týdnů.

Herec Liam Neeson v novém filmu Mrazivá pomsta

Neeson si později uvědomil, že jeho chování bylo špatné. V onom rozhovoru přiznal, že se za celou událost stydí a že to bylo „hrozné“.

Herec chtěl toto přiznání použít k tomu, aby ukázal, jak lidská potřeba pomstít se někomu často ústí v násilí na nevinných. Šestašedesátiletá hvězda Hollywoodu vyrůstala v Severním Irsku během nepokojů a zažila tamní násilí z první ruky.

Neesonova odpověď strhla obrovskou veřejnou debatu na sociálních sítích o rasismu v dnešní společnosti. Podle mnohých je hercovo přiznání důkazem, že rasismus v naší společnosti bezpochyby neustále trvá a je načase, aby si to přiznali i ostatní. Ostatní Neesona chválí, jelikož svůj čin označil za nesprávný a lituje ho.

Ihned se také vyrojily otázky, zda bude mít rozhovor dopad na hercovu kariéru. Neeson v následném rozhovoru pro televizní pořad Good Morning America uvedl, že není rasista a že od té doby požádal o pomoc, aby se k podobným myšlenkám nevrátil. Neesonovo nové vysvětlení ale nepřesvědčilo filmaře, kteří následně zrušili premiéru nového filmu Mrazivá pomsta, ve kterém Neeson hrál titulní roli.

Zdroj: Independent, BBC, Twitter, Instagram, Good Morning America, Los Angeles Times, Sky News

Slavní lidé, kteří zemřeli v roce 2018, a nikdo jste si toho nevšimli

Články, které by tě mohly zajímat