Právě vysíláme

Herec JUSSIE SMOLLETT čelí podezření, že na sebe nahrál rasistický a homofobistický útok kvůli platu

22. února 2019 13:10
Herec JUSSIE SMOLLETT čelí podezření, že na sebe nahrál rasistický a homofobistický útok kvůli platu

Policie v Chicagu podezírá amerického herce Jussieho Smolletta z toho, že naplánoval údajný rasistický a homofobistický útok na sebe. Podle šéfa chicagské policie takto herec učinil, aby si vylepšil kariéru a aby dostal přidáno. Případ se nadále vyšetřuje.

Původní verze

Minulý měsíc dorazil americký herec Jussie Smollett na policejní stanici v Chicagu, kde oznámil, že ho dva muži napadli a zbili. Dva pachatelé údajně během napadení zakřičeli: „Tohle je země MAGA!“ (hlavní heslo Donalda Trumpa během prezidentské kampaně Make America Great Again)

Mladému Američanovi po údajném napadení vyjádřilo podporu hned několik významných celebrit a politických zástupců ve Spojených státech, mezi které nechyběla například herečka Viola Davis či senátorka Kamala Harris. Policie Smollettův případ původně vyšetřovala jako trestný čin páchaný s rasovým podtextem.

Jussie Smollett

Herec Jussie Smollett hraje v seriálu Empire

Vyšetření přineslo zvrat

Policejní vyšetření po necelém měsíci přišlo se zcela nečekaným závěrem. Podle chicagské policie si Smollett údajnou povídku o napadení zcela vymyslel. Ve skutečnosti prý celou situaci naplánoval a nahrál, aby si zlepšil hereckou kariéru a aby dostal přidáno od studia Fox, které vydává seriál Empire. Policie tvrdí, že Smollett se s dvojicí pachatelů znal a za tento „herecký výkon“ jim zaplatil. Jeden z údajných pachatelů je navíc Smollettův soukromý trenér!

Americký herec navzdory novému podezření tvrdí, že je nevinný. Smollettův tým právníků uvedl, že se proti policejnímu podezření bude agresivně bránit a že Jussie Smollett je čestný muž, který by se takového činu nikdy nedopustil.

Pokud Smolletta obviní z podávání falešných informací a ze lhaní během policejního vyšetření, může si herec odsedět trest ve výši tří let ve vězení. Další soudní zasedání se bude konat 14. března. Uvidíme, co se do té doby ještě dozvíme!

Jussie Smollett policie

Policie nyní zařazuje Jussieho Smolletta mezi podezřelé

Zdroj: BBC, Variety, Instagram, Chicago Tribune, Washington Post, The Guardian, USA Today

Ze života celebrit: Kdo se v posledních dnech zasnoubil?

Články, které by tě mohly zajímat