Právě vysíláme

Módní značka BURBERRY představila kontroverzní mikinu. Kvůli čemu se teď musí omlouvat?

20. února 2019 14:10
Módní značka BURBERRY představila kontroverzní mikinu. Kvůli čemu se teď musí omlouvat?

Další luxusní módní značka, další problém. Britská módní značka Burberry se musela omluvit za kontroverzní mikinu, kterou představila při poslední přehlídce. Proč? Mikina údajně zesměšňuje oběšence!

Nevhodný vzhled

Na problém s mikinou nejprve upozornila modelka Liz Kennedy. Modelka se zúčastnila večírku, na kterém se kontroverzní produkt představil, a nevěřila vlastním očím. Kennedy na Instagramu uvedla: „Sebevražda není móda. Není okouzlující. Ani v módě. A jelikož se tato show zaměřuje na mladé hlasy, jdu na to. Riccardo Tisci a Burberry, nechápu, jak vám mohla mikina, na které je provaz kolem krku, dorazit až na molo. Jak jste to mohli přehlédnout a myslet si, že vám to projde? Hlavně v kolekci, která vzdává hold mladým holkám a mládí… To jste zapomněli na rostoucí počet sebevražd po celém světě? Vzpomeňme si také na děsivou historii spojenou s lynčováním… Stydím se za to, že jsem byla součástí tohoto představení.“

Mikina Burberry

Kontroverzní mikina značky Burberry

Reakce ze strany Burberry

Vzkaz modelky vyvolal vlnu kritiky směrovanou na značku Burberry. Někteří uživatelé sociálních sítích dokonce volali po bojkotu značky.

Burberry se za kontroverzní mikinu rychle omluvila a stáhla všechny její fotky ze svých oficiálních stránek. Modelka Liz Kennedy později na Instagramu uvedla, že se jí osobně omluvil i generální ředitel značky, Marco Gobbetti.

Zdroj: BBC, Instagram, ABC News, World Health Organization

Galerie: Takhle to vypadalo na Česko-Slovenském plese

Články, které by tě mohly zajímat