Právě vysíláme

Home office se vyplatil! Šéf Twitteru dovolí svým zaměstnancům pracovat z domova už napořád

16. května 2020 13:10
Home office se vyplatil! Šéf Twitteru dovolí svým zaměstnancům pracovat z domova už napořád

Ačkoliv byla práce z domova dřív brána jako vzácný benefit, v době pandemie koronaviru se stala nutností. A ačkoliv se už lidé pomalu začínají vracet do kanceláří, někomu bude umožněno pracovat v pohodlí domova už napořád.

Zaměstnancům firmy Twitter dorazil velmi důležitý e-mail. Jejich šéf, ředitel Twitteru Jack Dorsey jim totiž vzkázal, že pokud chtějí, mohou už navždy pracovat jen z domova. Společnost je tak první ze světových firem, která toto svým zaměstnancům umožní. „Budeme se rozhodovat, kdy otevřeme naše kanceláře. A kdy a jestli se do nich zaměstnanci vrátí, to bude na nich,“ stojí na blogu společnosti.

Vedení Twitteru zjistilo, že zaměstnanci jsou na home officu produktivní a často pracují lépe, než kdyby seděli v kancelářích. Jejich produktivitu tedy chtějí odměnit možností pracovat z pohodlí domova.

Zda budou velké firmy Twitter v tomto rozhodnutí následovat zatím není možné. Práce z domova totiž není úplně pro každého, a zatímco někdo si jí nemůže vynachválit, jiným chybí sociální kontakt s kolegy. Jak práce z domova vyhovuje vám? Hlasujte v naší anketě!

 

Zdroj: BoredPanda

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat