Právě vysíláme

IKEA vyhlásila boj proti homofobům: Vytvořila speciální kolekci tašek a vyvěsí vlajky pokroku

14. května 2021 15:10
IKEA vyhlásila boj proti homofobům: Vytvořila speciální kolekci tašek a vyvěsí vlajky pokroku

Společnost IKEA se u příležitosti Mezinárodního dne boje proti homofobii, transfobii a bifobii, který připadá na pondělí 17. května, rozhodla znovu jasně demonstrovat, jaké hodnoty zastává. Ve svých obchodních domech vytvořila dočasné ukázkové místnosti s názvem Bez rozdílu a před své obchody vyvěsí takzvané vlajky pokroku.

IKEA se u příležitosti Mezinárodního dne boje proti homofobii, transfobii a bifobii rozhodla jasně ukázat hodnoty, na kterých jí jako společnosti záleží. Ve svých obchodních domech vytvoří dočasné ukázkové pokoje s příznačným názvem Bez rozdílu a před jejími obchody budou vyvěšeny vlajky pokroku.

“ Vlajku pokroku navrhl v roce 2018 umělec Daniel Quasar. Vlajka obsahuje černé a hnědé pruhy, které představují barevné komunity LGBT+, stejně jako pruhy růžové, světle modré a bílé, které zase symbolizují transgenderovou komunitu. Barvy tak ilustrují větší různorodost a inkluzi,“ uvádí IKEA.

Navíc se pro tuto příležitost rozhodla nasadit speciální produkt: duhovou tašku STORSTOMMA. Výtěžek z jejího prodeje věnuje LGBT+ on-line poradně.

 

„Je důležité si uvědomit, že sexuální orientace a gender nejsou jedinými součástmi identity člověka, na kterých záleží. Někteří lidé mohou čelit další diskriminaci kvůli své rase, etnickému původu, sociální vrstvě, vyznání nebo například fyzickým a duševním schopnostem. Pro nás je vyvěšení vlajky pokroku a vytvoření speciálních ukázkových pokojů více než symbolické. Víme, že je před námi ještě kus cesty, aby se se všemi lidmi v LGBT+ komunitě zacházelo stejným způsobem a necítili se být odříznutí,“ uvádí v tiskové zprávě Roman Bojko, manažer pro rovnost, diverzitu a inkluzi IKEA Česká republika.

 

Zdroj: ikea.com, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat