Právě vysíláme

Instagram firmy BURGER KING se zaplavil namalovanými penisy! Proč?

21. června 2019 14:10
Instagram firmy BURGER KING se zaplavil namalovanými penisy! Proč?

S ukradením díla a porušením autorských práv se může každý umělec vypořádat po svém. Opravdu kreativní cestu, ale zvolil ilustrátor, grafik a malíř Pablo Rochat, jenž se chtěl pomstít fast foodovému řetězci Burger King.

Pablo tvrdí, že mu společnost ukradla jedno z jeho děl a použila ho bez dovolení pro svou reklamu. Konkrétně mělo jít o hru s principem „stiskni a podrž“.  Namísto právních kroků se umělec rozhodl, že se s touto situací vypořádá, jak sám uzná za vhodné a kreativním způsobem dal značce najevo, co si o ní myslí.

Pablo na Instagramu vytvořil obrázek pánského přirození pomocí šesti obrázků. Ke všem snímkům navíc přidal hashtag #BurgerKing a velký obrázek penisu se tedy ukázal všem, kteří kdy tento hashtag použili.

Jelikož Pablova pomsta pobavila celý internet, k umělci se přidalo mnoho fanoušků a na Instagramu se pod hashtagem fast foodové společnosti objevují pánská přirození i nadále. Někteří fanoušci jsou dokonce při výtvorech i velmi kreativní a k obrázkům připisují: Justice For Pablo (Spravedlnost pro Pabla).

Pablův motiv, který ve své kampani Burger King napodobil

 

 

 

Zdroj: Complex.com

Články, které by tě mohly zajímat