Právě vysíláme

Instagram už začal skrývat počítadlo lajků. Zatím však pouze v některých zemích!

18. července 2019 12:10
Instagram už začal skrývat počítadlo lajků. Zatím však pouze v některých zemích!

A je to tady! Instagram začíná plnit své sliby a opravdu už skrývá lajky. Ve kterých zemích se uživatelé nedozví, jak moc jsou jejich fotografie populární?

Žijeme v době sociálních sítí a psychologové nám neustále připomínají, jaké neblahé účinky má Instagram a Facebook na náš život. Spoustě lidem způsobují sociální sítě deprese z toho, že nežijí onen „dokonalý“ instagramový život, a veškerý jejich zájem se scvrkává na to, kolik mají lajků a followerů. A protože si už i samotní tvůrci Instagramu začali uvědomovat, jaké riziko může tato sociální síť pro mladou generaci představovat, rozhodli se zrušit ukazatel počtu lajků u jednotlivých příspěvků.

Instagram chce omezit lajky po celém světě. Nyní však tuto funkci testuje pouze v některých zemí a jak informuje BBC, počet lajků se uživatelům neobjeví v Austrálii, na Novém Zélandu, v Irsku, Itálii, Japonsku a v Brazílii.

„Doufáme, že tento test odstraní nátlak spojený s počtem získaných lajků, aby se uživatelé mohli zaměřit na věci, které mají rádi,“ řekl zástupce Instagramu a dodal, že fotky bude i nadále možné lajkovat a daní uživatelé budou vědět, kdo všechno je lakoval. Namísto konkrétního čísla však followeři uvidí jen jméno jednoho lajkujícího a slovo „další“, jenž bude značit zbylé lajky.

Kdy se lajky přestanou objevovat i u nás? To zatím není jasné. Instagram totiž teprve čeká na to, jak uživatelé na tuto novinku zareagují.

 

 

Zdroj: BBC

Články, které by tě mohly zajímat