Právě vysíláme

Instagramem koluje nová výzva, která uznává silné ženy! Zúčastnily se i celosvětové celebrity

28. července 2020 14:10
Instagramem koluje nová výzva, která uznává silné ženy! Zúčastnily se i celosvětové celebrity

Ženy podporují ženy neboli #womensupportingwomen je nová virální výzva na Instagramu, do které se zapojila řada vlivných celebrit.

Není úplně jasné, jak výzva k posílení postavení žen začala, ale šíří se prostřednictvím soukromých zpráv na Instagramu. „Především jsem si vybrala ženy, které sdílejí mé hodnoty a pohledy na svět. Jsi jedna z těch žen. Umístěte na Instagram černobílou fotografii, napište ,výzva přijata‘ a uveďte své jméno. Identifikujte 50 žen, které udělají totéž, v soukromí. Vybrala jsem si tě, protože jsi krásná, silná a neuvěřitelná,“ stojí v původní zprávě.

Výzva se sociální sítí šíří rychlostí světla a hashtagy na Instagramu získávají spoustu označení. Hashtag #challengeaccepted již získal přes 4 miliony označení, #womensupportingwomen má dokonce přes 7 milionu označení a #blackandwhitechallenge má více než 1 milion použití.

Výzvy se zúčastnila i řada slavných světových žen. Americká popová zpěvačka P!nk se výzvy zúčastnila rovnou dvakrát! „Děkuji všem slavným bohyním v mém životě! A všechny dámy co to čtou! Jste fenomenální a to, co prožíváme, je univerzální! Nezapomeňte dýchat. Dejme si lásku, kterou rozdáváme ostatním. Posílám vám všem největší medvědí objetí,“ vzkázala svým fanouškům pod jedním příspěvkem P!nk.

Natalie Portman přijala výzvu a vzdala hold všem ženám ve svém blízkém okolí: „Jsem tak vděčná za inspiraci a komunitu žen v mém životě.“

Zdroj: Women’s Health, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat