Právě vysíláme

Internetem koluje petice proti nejslavnějšímu youtuberovi. Posbírala už 69 tisíc podpisů!

5. dubna 2019 13:10
Internetem koluje petice proti nejslavnějšímu youtuberovi. Posbírala už 69 tisíc podpisů!

PewDiePie je nejúspěšnějším youtuberem na světě a sleduje ho rekordních 92 milionů odběratelů. Přesto je ale osoba devětadvacetiletého Švéda velmi kontroverzní a řada lidí ho opravdu nemá v lásce.

Vlastním jménem Felix Arvid Ulf Kjellberg začal s YouTube v roce 2010. Od té doby se mu podařilo vybudovat silnou fanouškovskou základnu po celém světě a díky videím vydělává vystudovaný ekonom ohromné peníze.

Asi jako u většiny youtuberů ani u Felixe se jeho profesionální kariéra neobešla bez skandálů. PewDiePie řekl několikrát ve videích něco, co neměl, a poštval si proti sobě řadu lidí. Mezi jeho nejhorší prohřešky patří například vtipy o znásilňování či zveřejnění videa, kde se nacházely prvky podporující nacismus a proslovy Adolfa Hitlera.

Ačkoliv naprostá většina fandů za svým oblíbeným youtuberem stojí, v poslední době se objevuje čím dál víc těch, kteří se snaží jeho kariéru ukončit. Jedním z těchto lidí je například i 29letá Maria Ruiz, jenž na serveru change.org vytvořila petici za zrušení Felixova kanálu. Žena ji zveřejnila v souvislosti s útokem na muslimskou mešitu na Novém Zélandu a k petici připsala, že PewDiePie je jasným příkladem vlivného člověka, jenž podporuje nenávist ve společnosti a nadřazuje bílou rasu před těmi ostatními.

Reakce na její protest jsou překvapivě velké. Petice k dnešnímu dni nasbírala 69 tisíc podpisů a vypadá to, že jich získá ještě daleko víc. Co myslíte? Je opravdu možné, aby se kvůli petici kanál nejslavnější osobnosti dnešního YouTube smazal?

 

 

Zdroj:  change.org

 

Články, které by tě mohly zajímat