Právě vysíláme

YouTuber PEWDIEPIE bojuje s indickou společností o prvenství v počtu odběratelů na YOUTUBE! Kdo nyní vítězí?

19. března 2019 13:10
YouTuber PEWDIEPIE bojuje s indickou společností o prvenství v počtu odběratelů na YOUTUBE! Kdo nyní vítězí?

Během posledních pár týdnů se na YouTubu rozjíždí obrovský souboj mezi populárním YouTuberem PewDiePiem a indickým filmovým a hudebním studiem T-Series. Bitva o prvenství na tomto populárním serveru ale není pouhou otázkou prestiže – pro mnohé fanoušky se nyní rozhoduje o samotném směru, kterým se YouTube chce vydat. Souboj mezi PewDiePiem a T-Series tak nabírá větší rozměry, než jak se může na první pohled zdát.

Jde o budoucnost YouTubu?

Švédský YouTuber PewDiePie (jenž se ve skutečnosti jmenuje Felix Kjellberg) vlastní nejpopulárnější kanál na YouTubu již šest let. Pro jeho fanoušky bylo PewDiePieovo prvenství na tomto internetovém serveru znamením, že YouTube nadále podporuje hlavně nezávislé bloggery. PewDiePie byl zkrátka důkazem toho, že si jeden uživatel může na YouTubu vybudovat skvělou kariéru, aniž by tvořil součástí nějaké velké firmy.

PewDiePie

Populární YouTuber PewDiePie

Velký převrat

Letos ovšem nadešel zlom: PewDiePie někdo předběhl. Indické hudební a filmové studio T-Series se na krátkou dobu stalo nejpopulárnějším účtem na YouTube. Mnozí začali panikařit. Ptali se: Bude YouTube nadále rájem nezávislých projektů, nebo „obyčejné“ YouTubery předběhnou velké firmy?

Skeptici se naštěstí neměli čeho obávat. Fanoušci PewDiePie zabrali a počet sledujících na tomto kanále se opět vyšplhal na vrchol YouTubu. PewDiePie se nyní chlubí 90 115 445 odběrateli, zatímco T-Series jich má 90 114 319. Čísla followerů se ovšem neustále mění, a tak se situace může kdykoli změnit. Prozatím jsou ale fanoušci nezávislých YouTuberů spokojeni.

Tragická událost

PewDiePie je tedy opět nejpopulárnějším YouTuberem, navzdory tomu, že jeho jméno bylo minulý týden spjato s jinou, mnohem tragičtější událostí – teroristickým útokem v novozélandském městě Christchurch. Australský terorista před útokem na dvě mešity v tomto městě, přičemž 50 lidí zemřelo, prohlásil: „Odebírejte videa od PewDiePie!“

Švédský YouTuber se od teroristického útoku ihned distancoval a sám prohlásil, že se mu ze spojení jeho jména s tak děsivou událostí dělá špatně.

Zdroj: Independent, YouTube, Instagram, BBC

Podívejte se, jak vznikal film Avengers: Infinity War

Články, které by tě mohly zajímat