Právě vysíláme

Internetoví podvodníci pohřbili Zdeňka Pohlreicha, snaží se z lidí vylákat peníze

26. května 2022 12:10
Internetoví podvodníci pohřbili Zdeňka Pohlreicha, snaží se z lidí vylákat peníze

Podvodníci se snaží z lidí vylákat peníze různě. Způsob, který si vybrala skupina neznámých osob, by se však dal označit nechutný. Naoko pohřbívá slavné osobnosti a v textu následně nabádá lidi k obchodu s kryptoměnou.

„Dnes tragický konec pro Zdeňka Pohlreicha,“ zní titulek o fiktivním skonu známého šéfkuchaře. Když si však článek na facebookové stránce Amazing Discounted otevřete, zjistíte, že naopak oceňuje Pohlreichovy investiční schopnosti. Nabádá veřejnost, aby začala obchodovat s kryptoměnou a pomocí jména majitele hotelu Imperial se autor snaží dodat článku na věrohodnosti.

„Jsem úspěšný, protože rychle a bez váhání skáču po nových příležitostech. A právě nyní je mou jedničkou ve vydělávání peněz nový program pro automatické obchodování s kryptoměnou s názvem Bitcoin Buyer. Ve svém životě jsem neviděl větší příležitost, jak rychle vytvořit menší bohatství. Všem doporučuji, aby se na to podívali, než to banky uzavřou,“ říká fiktivní Pohlreich.

A aby vše působylo ještě věrohodněji, vypadá layout serveru stejně jako ten, který používá iDnes. Webová adresa přitom odkazuje na 247offers.net. Ani medium, ani šéfkuchař přitom nemají s kampaní nic společného.

Podle serveru aktu.news je policie proti tomuto způsobu „vydělávání“ a lákání z lidí peníze téměř bezmocná. Účty jsou totiž založené v zahraničí.

Články, které by tě mohly zajímat