Právě vysíláme

JAK SE NEZBLÁZNIT Z MATURITY!

25. dubna 2017 7:07
JAK SE NEZBLÁZNIT Z MATURITY!

Strach z maturity? Ti, co už to mají za sebou, kroutí možná hlavou, zkuste si ale vzpomenout na to, jak jste se tehdy cítili. Připadalo vám, že na těch několika zkouškách záleží celý váš budoucí život. V praxi se ukazuje, že vysoká očekávání můžou se sebedůvěrou studentů (i jejich výkonem) pořádně zamávat. Psychoterapeutka Alžběta Protivanská natočila zdarma přístupný […]

Strach z maturity? Ti, co už to mají za sebou, kroutí možná hlavou, zkuste si ale vzpomenout na to, jak jste se tehdy cítili. Připadalo vám, že na těch několika zkouškách záleží celý váš budoucí život. V praxi se ukazuje, že vysoká očekávání můžou se sebedůvěrou studentů (i jejich výkonem) pořádně zamávat.

Psychoterapeutka Alžběta Protivanská natočila zdarma přístupný video kurz Jak se nezbláznit z maturity, který studentům pomůže zvládnout hned několik překážek, které na ně u maturity, ale i u jiných zkoušek čekají.

„Na překonávání prokrastinace funguje například technika minizávazků. Určujme si malé, splnitelné cíle a nebojme se za jejich plnění odměnit. Je to mnohem jednodušší, než si úkol před námi představovat jako něco obrovského a nepřekonatelného,“ říká Alžběta k prokrastinaci.

„Stejně tak se spousta studentů neumí opravdu efektivně učit a představuje si učení jen jako přímou úměru mezi znalostmi a časem stráveným v knížkách… V tom jim můžu pomoci,“ usmívá se Alžběta.

Video kurz Jak se nezbláznit z maturity je zdarma a najdete ho na LearnTube.cz.

Články, které by tě mohly zajímat