Právě vysíláme

Jaromír Jágr promluvil o konci kariéry. Bude letošní sezóna jeho poslední?

12. září 2021 9:10
Jaromír Jágr promluvil o konci kariéry. Bude letošní sezóna jeho poslední?

Jaromír Jágr oslaví příští rok padesátiny. Zatímco ostatní hokejisté v jeho věku už mají několik let po kariéře, majitel extraligového Kladna i nadále střílí góly. V rozhovoru pro ČTK prozradil, zda pro něj bude aktuální sezóna v roli profesionálního hokejisty poslední.

Jaromír Jágr vstoupil do své 34. sezóny v profesionálním hokeji. A jak přiznal, letošní sezóna nemusí být jeho poslední. „Určitě to nemám napevno nijak nastavené, nikdy jsem neměl. Můžeš si dělat plány, ale jak se říká, Bůh ti to změní z minuty na minutu, ze sekundy na sekundu. Co když mě to začne bavit, budu mít větší chuť, víc času a nebudu mít co dělat? To všechno hraje roli,“ uvedl Jágr v rozhovoru pro ČTK.

Stejně tak prozradil, že ho hokej stále baví, ovšem jinak než v minulosti. „Dříve mě to bavilo z toho pohledu, že jsem chtěl být nejlepší. Máš ten drajv, nekoukáš nalevo napravo a prostě jen chceš být nejlepší. Řekl jsem si, že budu nejlepší, tak jsem se o to snažil. A věřil jsem tomu, že ta tvrdá práce a ten talent jsou na takové úrovni, že to mám v rukách. Takže pokud jsem v určitou dobu nejlepší nebyl, bral jsem to tak, že si za to můžu sám, protože jsem tomu nedal všechno,“ uvedl vítěz z Nagana z roku 1998.

Dodal zároveň, že už nemá chuť něco někomu dokazovat. Do kolika let bude hrát hokej, nemá určené. I proto novinářům na obdobné dotazy odpovídá pokaždé jinak. „Nikomu nevnucuju, kdy a jak budu hrát. Jestli řeknu jednou padesát, jindy pětapadesát nebo šedesát let, to je jen tím, že mě zrovna v tu danou chvíli napadne nějaké číslo,“ prohlásil Jágr s tím, že zrovna tak může říct, že „příště už hraju naposled.“

Články, které by tě mohly zajímat