Právě vysíláme

JOSÉ MOURINHO ukončil soudní spor ve Španělsku! Z čeho ho obviňovali a jak to vyřešil?

5. září 2018 12:10
JOSÉ MOURINHO ukončil soudní spor ve Španělsku! Z čeho ho obviňovali a jak to vyřešil?

Podle žalobců dlužil kouč Manchesteru United obrovskou částku na daních a hrozila mu roční podmínka. Mourinho je po Cristianu Ronaldovi a Lionelu Messim třetí velikou fotbalovou hvězdou, která se zapletla do soudního sporu ve Španělsku kvůli daním.

José Mourinho se konečně dočkal ukončení soudního sporu mezi ním a španělskými žalobci, kteří ho obviňovali z daňových úniků. Podle žalobců dlužil fotbalový manažer španělskému státu zhruba 3,3 milionu eur na daních z doby mezi roky 2011 a 2012, kdy působil jako manažer Realu Madrid. Podle deníku El Mundo zaplatil Portugalec pokutu ve výši 2 milionů eur a přijal podmíněný trest na jeden rok. Mourinhův mluvčí tohle popřel a uvedl, že Mourinho nic na daních nedluží.

Mourinho je tak třetí známou fotbalovou osobností, kterého dopadli španělští prokurátoři kvůli daňovým únikům. Loni v červnu soud nařídil Lionelu Messimu, ať zaplatí pokutu činící 252 000 eur (Argentinec se tak vyhnul pobytu ve vazbě na 21 měsíců). Rok poté přišel na řadu další hvězdný fotbalista – Cristiano Ronaldo. Tomu soud nařídil pokutu ve výši 18,8 milionu eur a roční podmíněný trest. Možná i kvůli tomu se záložník rozhodl změnit působiště a vyrazil do italského Turína, necelé dva měsíce po uvedení trestu.

Zdroj: BBC, Instagram

Co se stane, když vykročíte špatnou nohou?

Články, které by tě mohly zajímat